Извънредно от Асен Василев за щетите от наводненията

Брифинг на Ведомствената комисията за подпомагане при бедствия и аварии

Извънредно от Асен Василев за щетите от наводненията | StandartNews.com

"В бюджета, който беше приет в края на юли, увеличихме фонда за бедствия и аварии, така че във фонда има средства. По предварителни оценки има 12 моста, които трябва да бъдат поправени, освен другите щети, за около 20-30 млн. лв. Във фонда има 60 млн. лв." Това заяви на брифинг на Ведомствената комисията за подпомагане при бедствия и аварии във връзка с наводненията по Черноморието министърът на финансите Асен Василев.

Той уточни, че процедурата е, когато са ясни щетите, се събира комисията, приема оценките и средствата се отпускат в авариен режим на момента. Василев подчерта, че средства има.

"Проведохме среща с министъра на финансите и със зам.-министърът на вътрешните работи по повод природното бедствие, което сполетя Югоизточното ни Черноморие. Искахме да видим каква е готовността на изпълнителната власт, каква е готовността за осигуряване на финансови средства. На тази среща чухме и доклада на кмета на община Царево. В тази връзка набелязахме достатъчно мерки и средства, както по линия на законодателната власт", допълни Йордан Цонев от ДПС, предаде "ДарикНюз".

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев поясни, че при първа възможност когато е налице конкретика, за не повече от 10 дни, ще се събере комисията и ще вземе решения как да се възстановят щетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай