Извънредно от ПП-ДБ-СС! Решението за Борис Бонев

Какво става

Извънредно от ПП-ДБ-СС! Решението за Борис Бонев | StandartNews.com

От "Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) няма да издигнат кандидат за предсeдател на Столичния общински съвет (СОС), съобщи по време на днешното заседание Борис Бонев. Той каза, че има още 38 съветници, които могат да изберат председател.

Днес е поредно заседание, в което нашият Столичен общински съвет трябва да направи опит да избере председател на Съвета. За съжаление, поведението на всички други политически групи продължава да е крайно деконструктивно. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ Бойко Димитров, предаде репортер на БГНЕС.

Димитров припомни, че миналата седмици всички групи в СОС бяха поканени на преговори, за да се изясни позицията на всяка една от тях, за да може СОС да започне работа. "Голяма част от тях не се отзоваха. Групата на ГЕРБ за пореден път, въпреки че направиха първо заявки, че ще приемат покана за среща, пак не дойдоха. Групата на ИТН и на "Възраждане" – също", отбеляза той и допълни, че СОС продължава да е блокиран.

По думите му всички други политически сили удобна приемат позицията на опозиция и в СОС има една управляваща партия с 23 съветници и опозиция с 38 съветници.

По-рано днес Иван Таков заяви, че БСП отново издигнат кандидатурата на Диана Тонова за председател на СОС и няма да подкрепят Бонев.

Димитров коментира, че към момента техният кандидат е Борис Бонев, както и че на срещата с БСП са обсъждани само политики. "Докато няма желание от която и да е група да поеме реална отговорност за управлението на нашия град, няма смисъл да говорим за имена", смята той.

По повод твърденията на ИТН за срещата във финансовото министерство, свързана с Топлофикация София, Димитров заяви, че това е дружество, което не се стопанисва добре и това е поредната бомба, заложена от предишното управление. "Всички наши общински съветници са на заседание, кметът също присъства", каза още той, отхвърляйки твърденията, че има представители на СО и СОС в МФ.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай