Петък,

Изслушват Янаки Стоилов и Димитър Радев по "Магнитски"

От: Агенция Стандарт -
Изслушват Янаки Стоилов и Димитър Радев по "Магнитски"
A
A
A

На 24 август ще заседава Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка наложените на 2 юни 2021 г. санкции на български физически и юридически лица по Глобалния закон 'Магнитски".

На предстоящото заседание ще бъдат изслушани служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов и управителят на БНБ Димитър Радев, пише БГНЕС.

Гуверньорът на народната банка трябва да даде информация пред депутатите за обхвата и степента на въздействие на санкциите, наложени на български физически и юридически лица по глобалния закон "Магнтиски" върху българската банкова система, както и за мерките, които БНБ е предприело за ограничаване на негативните им проявления.

От своя страна министър Стоилов ще бъде изслушан за необходимите законодателни промени за ограничаване на негативните проявления, наложени на български физически и юридически лица на санкциите по глобалния закон върху българската финансова и икономическа система.

Преди седмица служебният министър на финансите Асен Василев предупреди, че има вероятност да има допълнителни санкции по закона „Магнитски“, тоест още лица, включени в списъка.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички