Изпращаме на САЩ предложението за F-16 (ОБНОВЕНА)

Каракачанов на среща с шефа на "Локхийд Мартин"

Изпращаме на САЩ предложението за F-16 (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Официално предложение до САЩ за доставка на нови изтребители изпраща България във вторник. Новината дойде от Мюнхен, след срещата на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов с  Мерилин Хюсън – председател, президент и изпълнителен директор на "Локхийд Мартин". Корпорацията произвежда изтребителите F-16, за които парламентът стартира процедурата по закупуването им.

"Моят въпрос беше колко може да бъде доставката. Отговорът е 36 месеца. До края на май няма как да се подпише технически договорът, но до края на юни е технически възможно - зависи от преговорите. Ако стигнем до договор с F-16, идва другият проект, който трябва да бъде реализиран - за 3D радарите", каза военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от Нова тв.

Красимир Каракачанов е в Мюнхен за участие Международната конференция по сигурността. В нея участват още премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. В Мюнхен е и шефът на ПГ на ГЕРБ и председател на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов, който бе говорител на едно от съпътстващите събития - конференцията "Разказ за множество флангове: НАТО и нуждата от стратегия за Черно море".

В продължение на 3 дни, до 17 февруари, над 35 държавни и правителствени ръководители, повече от 50 министри на външните работи и на отбраната, множество представители на неправителствени организации, на академичните среди, бизнеса и експерти ще обсъждат предизвикателствата пред сигурността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай