Шах! Къде хванаха Кирил Петков

Причината за спешната среща

Шах! Къде хванаха Кирил Петков | StandartNews.com

Кирил Петков се разбърза за важна партийна среща, но не остана незабелязан.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” дойде в Пловдив, за да се срещне с коалиционните си партньори от „Демократична България”. Бившият премиер бе забелязан да влиза в заведение с Манол Пейков, общинският съветник Веселина Александрова и други представители на формацията от Пловдив. Те бяха забелязани в заведение срещу Новотела, пише Трафик нюз.

Целта на срещата е била местният вот, както и общото явяване на двете формации в Пловдив. Макар в София те да успяха да се обединят около кандидатурата на Васил Терзиев, в Бургас изглежда ПП и ДБ ще се явяват самостоятелно.

Двете партии работят за обща листа и кандидат за кмет на града.  Едно от спряганите имена за кандидат на градоначалник е именно Манол Пейков.  Въпреки информациите, че той се е отказал да участва на местния вот, за да стане евродепутат на изборите догодина, все още има шанс той все пак да е кандидатурата на ПП – ДБ.

Източници разкриха, че  бившият депутат и директор на МГ-то проф. Ивайло Старибратов, към момента има най-голям шанс да бъде издигнат за кмет от обединението.  Бившият областен управител Йордан Иванов също не е окончателно отхвърлен като вариант.

Почти сигурно кандидатът в Пловдив ще бъде от „Демократична България”, а от „Продължаваме Промяната”  имат две условия за избора си за кмет на града – да бъде безспорна личност, която може да обедини максимално широк кръг от хора.  

Все още от двете партии запазват мълчание относно явяването си вота в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай