Изключените депутати от "Възраждане" сезираха прокуратурата

Заради изказвания на общински съветник от партията

Изключените депутати от "Възраждане" сезираха прокуратурата | StandartNews.com

Източник: БТА

Независими депутати сезираха главния прокурор за изказвания на общински съветник от "Възраждане", съобщи независимият народен представител Николай Дренчев пред журналисти в парламента.

Николай Дренчев: Костадинов налага хора без достойнство

По думите му става въпрос за Деян Николов от "Възраждане", който многократно в различни медийни публикации твърди, че са му предлагали милиони, за да направи някаква сглобка в Столичния общински съвет. Аз го виждам като чисто политическо говорене, с идеята "ето, аз не съм взел пари, но най-вероятно другите хора от "Възраждане” са взели пари, за да гласуват по определен начин", каза още Дренчев.

"Става въпрос за едно много сериозно престъпление", коментира той. 

Дренчев обясни, че вчера той и неговите колеги, които са независими народни представители, са сезирали и.ф. главен прокурор със сигнал, който му посочва тези изявления. Съответно да установи дали на Деян Николов някой му е предлагал, кой му е предлагал, срещу какво му е предлагал, предлагал ли е на други хора, посочи още той. 

Според Дренчев и.ф. главен прокурор едва ли е чакал тяхното сезиране, защото това се е дирижирало в последните седмици.

"Той без съмнение е забелязал тези твърдения, най-вероятно и той, както и аз ги отдаваме на едно чисто политическо говорене, и най-вероятно няма да излезе нищо от цялата тази работа", коментира независимия депутат, предаде БТА. 

Депутатът каза, че от тук нататък инициативата на това разследване е в патримониума на и.ф. главен прокурор. 

Миналата седмица трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане" след заседание на софийската организация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
xitomif
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи