Ивайло Вълчев с новина за Слави, какво се чака

Резултатите са каквито очаквахме, което ни прави удовлетворени, изтъкна той

Ивайло Вълчев с новина за Слави, какво се чака | StandartNews.com

Резултатите са каквито очаквахме, което ни прави удовлетворени, заради това, че в общинските съвети на големите градове, включително на София, ще има представители на "Има такъв народ". Те ще правят това, което партията прави в парламента. Достигаме и надминаваме резултатите си от парламентарните избори, което за нас е една хубава база за нов предсрочен вот. Това заяви кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев в първи коментар след края на изборния ден.

По думите му според проучванията на партията резултатите в страната ще са по-високи от тези в столицата. "Утре Слави Трифонов има желание и ще каже няколко думи. В Изборния кодекс има доста неща за коригиране", заяви Вълчев пред Нова. И уточни, че от липсата на машини губят всички.

"Искаме машините да са сигурни, когато даваме вота си. Не бях щастлив да гласувам на хартия, но когато имаш волята да кажеш нещо на политиците, няма оправдание да не излезеш да гласуваш", смята той.

От своя страна Пламен Данаилов също сподели, че партията печели повече подкрепа, отколкото на парламентарните избори, което се счита за успех. "Затова не сме разочаровани, а по-скоро сме удовлетворени. Винаги може повече, но това в момента е реалността", посочи той. И допълни, че няма яснота кой ще бъде на балотаж и затова ИТН няма да призовава своите избиратели за кого да гласуват, а ще оставят решението им на тяхната преценка. 

"Надявам се да има възможност за гласуване с машини и по електронен път, защо не и по пощата. Така ще се увеличи избирателната активност и ще се намалят невалидните бюлетини", коментира Данаилов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай