Ивайло Мирчев с тежки думи за шефа на ДАНС

Пламен Тончев не работи срещу руското влияние у нас, каза депутатът

Ивайло Мирчев с тежки думи за шефа на ДАНС | StandartNews.com

Когато премиерът каже, че има проблем с шефа на една от службите за сигурност у нас по време на войни, логично е президентът да постъпи по-зряло. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Ивайло Мирчев от „Продължаваме Промяната-Демократична България”. Той определи като „пълен абсурд” това, че шефът на службата давал от трибуната на Народното събрание политически оценки за партиите. По думите му след такава ситуация Пламен Тончев трябвало сам да подаде оставката си.

Попитан защо според него от ГЕРБ-СДС не искат шефът на ДАНС да бъде сменен, Мирчев отговори: „В българската политика обикновено, особено в случая като този с шефа на ДАНС, някой не иска да го сменя, ако той върши правилните неща в определен посока. Не знам дали този случай е такъв”. Според депутата Тончев не работи срещу руското влияние у нас и по този начин обслужва президента Румен Радев.

„Ще си вземем двата милиарда от „Газпром” като въведем такса за пренос за руски газ. Искам да кажа на всички притеснени, че ще обложим „Газпром” с 20 лв., че той ни облагаше с милиарди в продължение на десетки години. Той „цоца” българските държава и данъкоплатец  чрез руския газ, който влизаше у нас. Изведнъж станахме много чувствителни”, коментира Ивайло Мирчев темата за преноса на руски петрол през страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай