Сряда,

Иванов: Новата ромска партия няма да бъде от лидерски тип

От: Администратор -
2752
Иванов: Новата ромска партия няма да бъде от лидерски тип
A
A
A

София. Новата ромска партия няма да бъде от лидерски тип, каза един от учредителите й Илия Иванов в ефира на БНР.

Преди дни в Пловдив беше учредена нова ромска партия "Обединение, прогрес, справедливост". В нея влизат отцепници от дурги ромски партии, настоящи кметове от БСП и общински съветници от ДПС. Новата партия си поставя амбициозни цели, например да реши здравните, образователните и социалните проблеми на ромите.

Илия Иванов е един от учредителите на партията. В ефира на националното радио той заяви, че идеята за нова ромска партия е възникнала по време на изборите за парламент.

"Тогава разбрахме, че няма реално участие на ромите в управлението на държавата. Ромите са с много проблеми, които стоят за разрешаване и са необходими хора, които да поставят проблема директно и на точното място. Тази парития ще дава реална възможност за развитие и реализация на всеки гражданин на тази държава. Необходимо е да се погледне по-дълбоко по този въпрос. Ако самите роми успеят да направят такава схема за изборите и такова участие, че да бъдат парламентарно представени, те ще имат реална възможност да помогнат на хората си по места. Партията няма да бъде лидерски тип, а партия с хора, които искат да се развиват. В политическото пространство тя ще стои в център-ляво. Финансирането се осъществява от част от членовете на Инициативния комитет, те дават свои лични пари", обясни Иванов.

Той смята, че трябва да се търси коалиция с други партии. "Структурите правят предложения за програмата и на базата на тази програма ще предложим бъдеща коалиция", каза още Иванов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички