Иванов: На кого да си дам оставката?

Никой досега не ми я е искал, каза той

Иванов: На кого да си дам оставката? | StandartNews.com

Отстраненият главен секретар на МВР Ивайло Иванов е разбрал за освобождаването си от медиите. Пред журналисти той обясни, че новият вътрешен министър Бойко Рашков не му е заявявал, че не желае да работи с него.

"Никой не ме е търсил до петък вечерта. Освен в момента, в който бях запознат с указа на президента, никой до този момент не ме е търсил и никой не ме е питал: "Абе ти какво направи, защо направи, как го направи. Дай обяснение" и така нататък. Питаха ме, защо не съм си подал оставката. На кой да я подам тази оставка, като никой не ми я е искал?! Бяга човек, който е гузен за нещо, който е виновен".

"Аз не смятам, че главният секретар е сбъркал нещо или колегите са сбъркали. Аз продължавам да стоя зад тях.

Главният секретар, тази длъжност, е създадена именно заради това - да има ясно разграничение между политическото и професионалното ръководство на Министерството на вътрешните работи. То е създадено именно заради това - когато има политически сътресения да няма професионални сътресения".

Иванов допълни, че не мисли да се кандидатира за депутат и да влиза в политиката. Обясни, че трудно би се върнал в МВР, защото до момента е заемал най-висшата професионална длъжност

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай