Иван Данов се оплака, че източвали банковата му сметка във Франция

Иван Данов се оплака, че източвали банковата му сметка във Франция | StandartNews.com

София. Банкова сметка на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов във Франция е била източвана в продължение на цялата 2013 г. За това съобщи той пред журналисти. Той обясни, че е получавал социални помощи от държавата между 2004 и 2005 г. Те бяха повод за остри дискусии след назначаването му в кабинета "Орешарски".

 

Банковата сметка на министъра, парите в която не са теглени, всеки месец е източвана в продължение почти на година - през 2013 г. Иван Данов обясни за случая на специален брифинг заедно с Реми Тюо, префект на криминалната полиция на Париж и генерален директор на СИВИПОЛ и Жерар Зерби, дивизионен комисар, ръководен служител в СИВИПОЛ.

 

През януари 2014 г. банката ми върна парите, но само за този месец, каза още Данов. И уточни, че е депозирал жалба пред прокуратурата на Париж преди няколко месеца за източване на сметката му.

 

Засега Данов не е обект на разследване или преследване, а само като вносител на жалба за кражба на кореспонденция и източване на негова лична сметка, обясни Реми Тюо. Разследването не е приключило все още и на този етап не трябва да се разпространяват данни за това, каза още френските експерти.

 

Тук работят френски фирми и те имат нужда да им се предостави съвет и одит в областта на сигурността, не сме тук да учим някого на нещо, каза от своя страна Жерар Зерби, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай