Ива Митева с разкрития за уволнението. Замеси Вежди и депутат от ИТН

Политическа репресия, каза бившият шеф на парламента

Ива Митева с разкрития за уволнението. Замеси Вежди и депутат от ИТН | StandartNews.com

Политическа репресия. Така бившият председател на НС Ива Митева, 4 парламента депутат от ИТН, определи уволнението й от Народното събрание. Тя бе директор на Дирекция "Законодателна дейност и право на ЕС", но заради преструктуриране на парламентарната администрация преди два дни бе освободена със заповед за съкращение на Росен Желязков.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът трещи! Ива Митева с неочакван ход след уволнението

Разбрах, че не съм на работа, след като вчера сутринта ми връчиха заповедта. Не бях изненадана, защото това почна още в началото на 48-ия парламент, заяви Ива Митева в интервю за бТВ.

Тя обясни, че не знае защо е била уволнена.

"Аз бях директор на Дирекция "Законодателна дейност и право на ЕС". Това е основната секция, която прави правни анализи и работи по законите им от внасянето, до подписването и пращането на президента. За съжаление, не работи какво трябва. Защото не се иска да се работи по законите", каза още тя.

"Каквито закони влизат, такива ще излизат. Няма разпокъсаност. Махат се отделите, за да не им се предложи да бъда началник. Това е хаос и няма да доведе до нищо добро", допълни Митева.

"Политическа репресия е, защото още в началото на парламента бях предупредена чрез Лъчезар Иванов, който е казал на един купон "оная вашата ще бъде уволнена". Излязох в неплатен отпуск, защото Вежди Рашидов беше образувал дисциплинарно производство срещу мен. Назначава се вътрешен одит - като председател и директор на дирекцията, което е безобразно", каза тя. 

"Явно не му е стигнало времето на Вежди Рашидов да ме уволни, дадох 13 страници обяснение на новия председател", обясни Митева. 

Тя разкри и какво е казал Рашидов на друг депутат от ИТН.

"Защо я защитаваш? Тя вече не е част от ИТН. Тя е неуправляема и неконтролируема. Призовавам го да каже кой го е накарал да пусне това дисциплинарно", каза още тя.

Митева заговори, че има жестоки нарушения, направени от предни председатели на НС. Няма система за озвучаване и система за гласуване в новата сграда. Не искам да коментирам размерите на щетите. Има време", завърши Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай