Ива Митева диша във врата на депутатите. Нова роля

Бившият председател на НС ще контролира новите депутати

Ива Митева диша във врата на депутатите. Нова роля | StandartNews.com

Ива Митева ще диша във врата на депутатите и ще контролира работата им. Тя се връща в Народното събрание (НС), но на бюрократична длъжност. Митева бе председател на 45-ото и 46-ото Народни събрания, депутат в последните три парламента от партията на Слави Трифонов. ИТН обаче не успя да прескочи бариерата за 48-ото НС и сега тя се връща на старата си работа в парламента.

Съгласно Закона за държавния служител, избраните за депутати след прекратяване на пълномощията им имат право да заемат предишната си длъжност. Това важи и за министри, кметове и други политически длъжности.Ива Митева ще се възползва от този текст на закона, съобщи „Флагман“.

В момента администрацията на НС се ръководи от главния секретар Габриела Килфанова, която пък бе назначена на поста от Митева в 45-ото НС. Сега по ирония на съдбата Килфанова ще е началник на бившия си началник.

Длъжността, на която Ива Митева се завръща, е директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“.  На изборите сега тя бе водач на листата на ИТН в Русе. Там вотът за партията бе сравнително добър – 5.02%, на фона на 3.83% на национално ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай