ИТН в атака! Балабанов скочи на Минчев и Лорер, в какво ги обвини

По думите му логиката, когато са се събирали в началото, е била да вървят срещу модела на ГЕРБ и да се променя статуквото

ИТН в атака! Балабанов скочи на Минчев и Лорер, в какво ги обвини | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание г-н Минчев безцеремонно излъга, че "Има такъв народ" не ходи на коалиционни срещи. ИТН е бил на абсолютно всички коалиционни срещи, на абсолютно всички експертни съвети. Партията е била част от инициаторската група за много от темите, които са се обсъждали на съветите. Това коментира депутатът от ИТН Станислав Балабанов, цитиран от Нова.

„Истината боли, особено когато се изрича свободно - през социалните мрежи. Ако четете между редовете в поста на Слави Трифонов и потърсите фактите, които излага той, ще се убедите в истината, която е такава, каквато е. И по отношение на конкретни личности като министри”, уточни той.

Депутатът попита риторично: „Кой настоящ вицепремиер е бил шеф на политическия кабинет на министър през 2010 г. от правителството на ГЕРБ? Кой народен представител от „Продължаваме Промяната” всъщност беше член на младежкия ГЕРБ?”.

Балабанов се закани в коалицията „Има такъв народ” да останат истински докрай. „Ще останем последователни в действията си. Когато има факти - ние ще ги казваме. Призовавам на всеки да се поучава от грешките”, добави депутатът. 

По думите му логиката, когато са се събирали в началото, е била да вървят срещу модела на ГЕРБ и да се променя статуквото.

Той обвини министър Даниел Лорер, че „безцеремонно” е излъгал и е тръгнал с определения и грозни нападки по отношение на поста на Трифонов, който показвал истината. „Нали вървяхме срещу конкретния модел, когато се назначаваха роднини по министерствата. Какво се случва в този момент”, попита Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай