ИТН и "Изправи се" – без тежки преговори. Стиковане на позиции

Започнаха разговорите между двете групи

ИТН и "Изправи се" – без тежки преговори. Стиковане на позиции | StandartNews.com

Започнаха разговорите между "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Срещата се провежда в сградата на Народното събрание, след като първата политическа сила покани „Изправи се БГ! Ние идваме” и БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Срещите при Радев: 10 знака, нова формула и първи 3 задачи

"Не мисля, че ще има някакви тежки и сложни преговори, по-скоро да си стиковаме позициите и начина за постигането на целите. Хубаво е, че сте в парламента, защото тази конфигурация щеше да изглежда доста по-зле без вашата политическа формация", каза председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Не е толкова страшно да има правителство на малцинството, заяви Мая Манолова. Повод за коментара ѝ стана решението на партията на Слави Трифонов неочаквано да покани на разговори за политики и подкрепа за правителство БСП и ДПС, въпреки че дотогава ги заклеймяваше като партии на статуквото.

"Никой от нас не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват в кабинета", отговори на Манолова председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Срещата започна с изразяване на взаимни симпатии и доверие от двете страни. Партиите се обединиха около това, че участието им в антиправителствените протести миналото лято ги е довело до избирането им за депутати.

 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай