ИТН: Бяхме предадени! Радев: Трудни диалози

В парламента има още 175 депутати, отговорността е тяхна, каза Тошко Йорданов

ИТН: Бяхме предадени! Радев: Трудни диалози | StandartNews.com

Опитахме да съставим правителство, но бяхме предадени в средата на разговорите. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев. Държавният глава инициира днес и утре втори кръг разговори на „Дондуков” 2 за съставяне на правителство. Консултациите са преди връчването на втория мандат за кабинет, който ще получи ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Виктория Василева: Няма да подкрепим трети мандат

Трудни диалози, коментира президентът Румен Радев.

В крайна сметка в парламента има още 5 партии, има още 175 депутати. Те имат огромно мнозинство да създадат редовен кабинет. Отговорността е в тях. Те отказаха да работят с нас, заяви още Йорданов. Според него наболелите за страната проблеми могат да се решат и без редовен кабинет.

"Факт е, че страната е изправена пред поредица от кризи, но на КСНС вчера стана ясно, че те могат да се решат в парламента, без редовно правителство. Вие казахте, че ще забавите втория мандат, за да може парламентът да свърши някои важни неща", заяви още Тошко Йорданов.

От своя страна Радев настоя да има диалог между партиите.

„Политическата ситуация се изостря, но се изострят и кризите, пред които е изправена България. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Изключително важно е да се отнасяме всички още по-отговорно към възможностите за диалог, компромис и консенсус, така че да успеем да съставим редовно правителство в рамките на това Народно събрание. Трябва да изчерпаме всички възможности“, каза президентът.

Той посочи, че е важно да бъде намерен верният път за съставяне на редовен кабинет.

„Важно е да чуем вашата формула за взаимодействие с останалите парламентарно представени политически сили, така че да може да се намери верният път и да имаме успех в съставяне на редовен кабинет. Това е, което очакват българите и хората със загриженост на фона на кризите, пред които сме изправени“, допълни Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай