Историк начело на БСП в Кърджали

Историк начело на БСП в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Историкът Георги Кючуков е новият лидер на БСП Кърджали. Той бе избран единодушно от делегатите на конференцията на най-голямата партийна организация в региона.

Промяната се наложи, защото досегашният председател на червените Милко Багдасаров, който е народен председател, по устав не може да съвместява мандата като депутат с ръководни постове в партията.

„За мен изборът за председател на общинската структура е чест, но и отговорност", каза Георги Кючуков и посочи, че приоритет в работата му ще бъдат младите и можещи хора от 25 до 45 години, които трябва да участват по - активно в политиката.

„Желанието ни за включване на младите в партийното ръководство се реализира с избора на Георги Кючуков. С неговото номиниране и избиране партийната организация в Кърджали показа зрялост и приемственост. Нямаше вътрешнопартийни битки, както някои „доброжелатели" очакваха", коментира Багдасаров. Той подчерта, че Кючуков е резултат от усилията на БСП за подмладяване на партията. Бил дългогодишен негов заместник и имал опит в местния парламент, където три мандата е общински съветник.

Дългогодишният лидер на социалистите в Кърджалийско Милко Багдасаров обясни, че на 7 октомври ще препоръча на областното ръководство да избере Георги Кючуков и за областен председател на БСП, имайки предвид качествата и приносът му в партийната работа.

„В региона от години има наложена такава традиция. На практика отговорностите на общинските председатели е по-голяма, докато областният лидер е повече координатор на решенията на местните партийни структури", обясни Багдасаров. Той е един от най –дългогодишните областни лидери на БСП в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай