Истинска бомба! Грешка в парламента пуска референдума за еврото

Костадин Костадинов хвърли истинска бомба

Истинска бомба! Грешка в парламента пуска референдума за еврото | StandartNews.com

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и представителят на ИТН Ивайло Вълчев изненадващо обявиха в петък привечер, че референдум за запазване на българския лев до 2043 г. все пак ще има. По думите им днес в Народното събрание депутатите не са разбрали какво точно гласуват и всъщност са му дали зелена светлина на допитването.

Станала ли е наистина грешка в парламента?

Според Костадинов в залата е трябвало да гласуват проекта на решение на правната комисия, която предлага отхвърляне на референдума. Така именно това проекторешение е било отхвърлено и на практика е потвърдено провеждането на народното допитване.

Ето какво обясни лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов в пост в социалната мрежа:

"Това, което виждате на снимката, е проектът за решение относно провеждането на референдума за запазване на българския лев. С този проект се ОТХВЪРЛЯ провеждането на референдум. Това проекторешение обаче беше ОТХВЪРЛЕНО от мнозинството на тройната коалиция ППДБ, ДПС и ГЕРБ. Иначе казано с отхвърлянето на решението за отхвърляне на референдума, референдум ще има:)

Тъй като ние видяхме какво се случва, на свой ред тихо и кротко гласувахме "за", след което за по-сигурно поискахме и прегласуване, което още веднъж потвърди решението:) С това точката свърши, след нея мина и следващата, а накрая свърши и парламентарния контрол. Заседанието на парламента беше закрито. А тъй като бавиха взимането на решение да последно, сега и да искат нещо да измислят, нищо не могат да направят, защото крайният срок за произнасяне на Народното събрание по референдума изтича тази вечер в 24 ч.

От бързане да погазят закона и конституцията, големите "йористи" на ППДБ дори не можаха да подготвят и решение като хората - в него безпрецедентно липсваха мотиви, което само по себе си го прави нищожно. Сега вече крайното решение е в ръцете на президента, който е длъжен да се съобрази със закона и решението на НС и да насрочи референдум. Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил.

Уважаеми сънародници, референдум за запазване на лева ще има, и ние българите ще го спечелим!", написа лидерът на вносителите от "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай