Истината за словесните еквилибристики на Христо Иванов

Скандалният запис разкри паралелния свят на олигарха Прокопиев

Истината за словесните еквилибристики на Христо Иванов | StandartNews.com

ФОТО: Христо Иванов и Кирил Петков при учредяването на „Да, България“ през 2017 г.

Ако си мислите, че Христо Иванов е разкрил политическото задкулисие на Иво Прокопиев в гледания от цяла България стрийминг от зала „Запад“ на Народното събрание в петък, много се лъжете.

Съпредседателят на „Демократична България“ нищо нередно не казва, той разяснява как колегите му от другите три партии мислят за народа – как да овладеят  рекордната инфлация, да му осигурят евтино парно и евтин ток, да намалят цената на бензина с цяло левче. А, да и да му вдигнат заплатата, без да се налага да теглят поредния заем от половин, цял или даже два милиарда. Това споделя Христо Иванов, нито говори за „бухалки“, нито за министерски кресла, още по-малко се е загрижил за имиджа на съпартийците си.

Иванов, както и всички останали в Четворната коалиция – Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Атанас Атанасов, та дори и Радостин Василев, мислят само за хората, а и Лена Бориславова, разбира се, та, нали без нея премиерът дори в почивната стая на Министерския съвет не влиза.

Спокойно, нямате топлинен удар, нищо ви няма. Здрав сте. Е, може да сте прекалили малко с гледането на БТВ, Нова и БНТ, както и с четенето на „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб Зет“, „СЕГА“ и т.н., та оттам да си мислите, че сънувате или халюцинирате.

Не, просто живеете в паралелния свят, който „свободното“ слово на „свободните“ журналисти на Прокопиев ви предлагат. Те са и пътят, и истината, и животът. Друга гледна точка не може да има, защото тя бе забранена, официално от адвоката на Прокопиев – Александър Кашъмов, който дори ръководи Комисията за етика на българските медии, в които изброените медии членуват. А, щом те членуват и Кашъмов ги надзирава, значи „истината“ е на сигурно място.

Тяхната „истина“, в която децата се раждат без пол, марихуаната е елексир и трябва да е законен, а за всичко е виновен Пеевски. О, да, забравихте. Та, нали той е този, който е виновен за всичко и всички в държавата „България“.

Объркани сте, да, така е. И все по-объркани ще ставате. Защото, ако следите мейнстрийм медиите от петък насам, сигурно сте разбрали, че Трифонов е виновен, че Иво Мирчев гледа със зяпнала уста в обектива на камерата в парламентарната зала, а Христо Иванов за първи път е заснет да казва истината. А, всъщност за втори. Първият беше преди две години, когато един бивш царски депутат му каза, че „Маджо го търси“, та се наложи на Иванов да се пообеснява малко.

В петък следобед, когато цяла България се дивеше и маеше на разказа на Иванов, медиите, собственост на Прокопиев или следващи редакционната политика на неговите, първо се правеха, че тази тема не съществува. Два, три, а на някои дори четири часа им бяха необходими, за да преразкажат Христо Иванов, по „правилния“ начин. Точно така, мейнстрийм медиите в голямата си част не дадоха възможност на своите читатели да се запознаят пряко със записа, а следяха неговите интерпретации и коментари.

На преден план бяха избутани спешните еквилибристики на Христо Иванов, който побърза да омаловажи случилото се. Два дни Иванов не спря да се появява по телевизора, в интернет и радиото, за да замазва одиозното самоизобличаване на олигархичното задкулисие, което самоизлъчи своята извратеност.

Иванов показа, че е тотален демагог, за който има само една истина и това е тази, която на него му изнася. И да, вината за провала на преговорите за третия мандат не е негова, а на „Има такъв народ“.

Опорката бе развита в мига, в който Слави Трифонов направи единственото нормално и редно в ситуацията, в която го постави видеото с откровенията на Иванов. Трифонов може и да има много недостатъци, но постъпи с мисъл за държавността или това, което правителството в оставка, начело с Кирил Петков, все още не е унищожило.

Заради това не се изненадвайте, ако имате различни разбирания и възгледи за това кое е нормално и кое е редно, а все по-често ще ви се налага да се сблъскате с обратната действителност на мейнстрийм медиите.

Всъщност, те отдавна не са медии в онзи смисъл на думата – те нямат роля да ви информират, а да ви манипулират, да ви представят тази гледна точка, която кукловодите на управляващите искат да виждате. Ако не сте убеден в това, направете един експеримент – дайте път на фантазията си – представете си какво би станало, ако, вместо Христо Иванов, лайфстрийм в реално време беше пуснал Мустафа Карадайъ, Бойко Борисов, Костадин Костадинов, въобще – всеки опозиционен партиен лидер.

Точно така, тези, които сега твърдят, че нищо не се е случило, щяха да раздават присъди, да подложат на дисекция всяка въздишка на оратора, щяха да са поискали не само отзоваването му от парламента, но и щяха да са го обвинили най-малкото в мракобесие срещу „свободата на словото“.

„Важното е да се махне от сайта на Дарик, който видял-видял“ – да не мислите, че това Христо Иванов го е казал насериозно, нищо подобно. Както и не е наричал колегите си от ИТН – функционално неграмотни и инфантилни, когато разбра, че ще му се наложи да мине през чистилището наречено – предсрочни парламентарни избори.

Казват, че до последно Хитлер не е вярвал в разгрома на нацистка Германия. И да, аналогията не е случайна, защото с всеки изминал час, от петък насам, доказателствата за самозабравянето на усещащите, че губят властта си марионетки на олигархията, демонстрира техните опасни намерения.

Казват, че отровните змии са най-опасни в мига, в който чувстват заплаха, това е нещото, което виждаме и в момента. И да, това ще продължи и в следващите часове и дни. Защото персони като Петков, Иванов, Нинова и компания показаха, че тях нито законите могат да ги спрат, нито Конституцията има значение. Тези хора са готови да застрашат и гражданския мир само и само, за да изпълнят нарежданията на олигарсите, които изобщо не искат да повярват, че във всеки един момент могат да изгубят това, което съградиха през последната година и половина – две.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай