Четвъртък,

Искаме засилване на търговските отношения с Белгия

От: Failed to load user -
3998
Искаме засилване на търговските отношения с Белгия
A
A
A

Висока оценка на търговско-икономическите отношения между България и Белгия дадоха премиерът Бойко Борисов и заместник министър-председателят и министър на външните работи, външната търговия и европейските въпроси на Кралство Белгия Дидие Рейндерс. Двамата разговаряха днес в рамките на официалното посещение на г-н Рейндерс в страната ни по покана на министъра на външните работи Даниел Митов, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

"България е заинтересована от задълбочаване на това сътрудничество", заяви министър-председателят. Той посочи интереса на страната ни за привличане на инвестиции и активно участие на белгийски компании в реализацията на проекти в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите и др.

В рамките на срещата беше обсъдено партньорството между България и Белгия в рамките на ЕС и НАТО, въпросът с мигрантите, както и актуалните за Съюза инициативи, сред които Планът „Юнкер". Беше отбелязано и доброто сътрудничество по линия на министерствата на отбраната, на вътрешните работи и полицейските органи.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички