Инж. Николай Чолаков и партия МИР влизат в битката за Община Горна Малина

Той е и водач на листата за общински съветници

Инж. Николай Чолаков и партия МИР влизат в битката за Община Горна Малина | StandartNews.com

Партия МИР издигна инж. Николай Чолаков за кмет на община Горна Малина. Той е и водач на листата за общински съветници, а в листата влизат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти, педагози, културни дейци и хора на изкуството, строители, неопетнени и морални хора като един от тях е началника на смяна в рудодобивното предприятие. Всички те са готови да се отдадат на каузата община Горна Малина да има управление отговарящо на нуждите на населението и решаващо техните проблеми. Мотото на кандидата за кмет на община Горна Малина от партия МИР инж. Николай Чолаков е „Време е!“.

„Преди четири години 800 избиратели ясно заявиха, че Общината има нужда от промяна. Именно за това сформирахме екип от подготвени експерти и професионалисти, с които заедно ще довършим започнатото тогава, а да имаме ново, ефективно и морално управление. Управление което ще донесе бързо развитие на общината, експертност, спокойствие, иновации, нови инвестиции, инфраструктурни проекти“, това заяви инж. Николай Чолаков.

Той подчерта, че е много важно да се премахне хаоса който сега съществува, както и да се върне доверието в различните отдели в общината, и да се разчита на експертността на всеки един от общинските служители.

„Един от основните ни приоритети е децентрализацията на управлението в общината. А именно обсъждане и разпределение на капиталовите разходи с кметовете на кметства и даването на възможност те самите да решават как да ги оползотворят, тоест да им дадем инициативата и свободата да развият своите села. Друг важен приоритет е програмата, която нашия екип изготви за мотивация на населението, което не е с постоянна адресна регистрация да направи такава в нашата Община. Това ще им донесе различни привилегии, които ще получават, като облекчени данъци и такси. В управленската ни програма специално част сме отделили на младите семейства с деца, които ще получат допълнителни финансови стимули“, каза още кандидата на партия МИР за община Горна Малина инж. Николай Чолаков.

Според него инфраструктурните проекти са друга основна цел и приоритет.

„Друга важна част за развитието на общината ни са нашите читалища, читалищни дейности и хората свързани с тях, на които ще бъде отделено повече внимание, много повече средства и допълнителни стимули за засилване на тяхната инициативност. Мечтата ми е да направим община Горна Малина нашия малък рай, и с общи усилия съм убеден че ще успеем. Тук е време да споменем и желанието ни за обръщане на необходимото внимание на нашите младежи и тяхната страст - колите, моторите и забавленията. За тях сме планирали специални места, където ще се подготвят практически и имат възможността за безопасното им провеждане“, заяви още инж. Николай Чолаков.

Според него съживяване на междуселищния транспорт и намаляване на цените на превозите е реално осъществим процес.

„В управленската ни програма за община Горна Малина сме разработили специално място за развитието на здравеопазването и спокойствието и сигурността за нашите деца, бащи и майки, баби и дядовци. Образованието в Общината също е много важна част за нашето развитие. Детските ни градини и училищата ще имат пълна ни подкрепа за развитието на свята дейност. Специално внимание ще обърнем и на развитието на масовия спорт в общината, защото той е един от водещите мотиви за развитие на младите. Както знаем всички, спорта освен здраве, той учи на дисциплина и сплотява хората. Най-важното което виждаме всички е това ,че спорта вади малките деца от виртуалната среда и ги връща в реалността“, заяви още кандидата за кмет на община Горна Малина инж. Николай Чолаков.

Той допълни, че екипа му има още много идеи заложени в програмата за развитие и управление на община Горна Малина, като една от тях е да се създаде хомогенност между всички населени места на територията на общината и те да се развиват равномерно.

Визитка:

Инж. Николай Чолаков е роден на 11.06.1984 г в гр. София. Завършил е ХТМУ-София и има придобита бакалавърска степен по Индустриален мениджмънт и магистърска степен по Стопанско управление. Има собствен семеен бизнес за производство на хляб и тестени изделия. Семеен с един син.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай