Инфарктен ден за кабинета! Вотът на недоверие – на балотаж

Ако кабинетът оцелее, премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси

Инфарктен ден за кабинета! Вотът на недоверие – на балотаж | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Инфарктен ден очаква кабинета „Денков”. В парламента предстои балотаж на вота на недоверие. Народните представители ще гласуват окончателно.

Процедурата започна вчера, но остана висяща. След като „Промяната” отказаха да приемат закона на Делян Добрев за отмяна на дерогацията на „Лукойл” след три дни, ГЕРБ и ДПС напуснаха пленарната зала. Това стана минута преди гласуването на вота на недоверие. Така правителството оцеля, но със скромните 61 гласа в негова подкрепа. 66 депутати от БСП, ИТН и „Възраждане” гласуваха ЗА вота. Георги Свиленски от БСП поиска прегласуване. Председателят на НС Росен Желязков обяви процедурата, но по искане на БСП даде 15 минути почивка. След това поименната проверка показа липса на кворум. И гласуването не бе завършено. Остана за тази сутрин.

Това е вечерта на знаците, каза лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски и допълни, че се надява ПП да разчетат правилно знаците.

Дадох жълт картон, утре може да стане втори – тоест червен, каза и Бойко Борисов.

Ако кабинетът оцелее, премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на депутати в рамките на блиц контрола. Той ще участва и в парламентарния контрол. В него ще се включи и финансовият министър Асен Василев. Най-много въпроси – 5, има към министъра на околната среда и водите Юлиан Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай