Инатът на коалицията "Няма да мине"

Отхвърляйки реализираните специалисти начело с проф. Габровски, партиите й отичат в канала

Инатът на коалицията "Няма да мине" | StandartNews.com

Човек може да се хване за главата от глупостите, които се изговориха, откакто кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски представи членовете на проектокабинета си. Доста народ си почеса езика с познатите и непознати имена. И всички вкупом, кой с покруса, кой – не, заявиха „абе, няма да мине“. Сиреч, няма да получи подкрепата на политическите сили в парламента, за да се превърне в редовно правителство. Няма да събере мнозинство.

Хайде да видим сега какво „няма да мине“.

1. Няма да минат хора с блестящи професионални биографии, за които никой, поне до този момент, не изрови нищо дискредитиращо. И няма как да го изрови, защото хората са работили, изкачвали са се стъпало по стъпало в йерархията (проф. Николай Габровски, Миглена Тачева, Меглена Плугчиева, Атанас Запрянов, Драгомир Заков, Ириней Константинов). А не са ги пускали с парашути и първи печат в трудовата им книжка „министър-председател“.

2. Няма да минат личности, натрупали опит на различни управленски позиции, повечето от които поне няма да питат секретарката си: „А къде е тоалетната?“. При тези драматични врясъци, че трябва час по-скоро това, час по-скоро онова, час по-скоро пето и десето, какво по-ценно може да има от опита? (Благородна Макева, Мартин Захариев, Маринела Петрова, Васил Грудев)

3. Няма да мине екип, който очевидно не се състои от страхопъзльовци, щом е съставен от хора, дръзнали в този критичен момент, когато отвсякъде се носи вой „няма да мине“, да застанат в светлините на прожектора дори с риск да сложат край на добрите си кариери. Ако това не е гаранция, че са способни да извършат болезнените реформи, за които също вредом се носят писъци, кое тогава е гаранцията? (Всички до един - проф. Габровски и 20-те предложени от него за вицепремиери и министри).

Нека видим и кой казва, че „няма да мине“.

1. Четири политически сили – „Продължаваме промяната“, БСП, Демократична България и „Възраждане“. Прегледът по реда на надзора не сочи нищо добро за тях поне от гледна точка на избирателите, за които всички те си дерат ризите и ронят ли, ронят сълзи. Оставяме настрана всякакви подробности и стъпваме на най-видимото.„Продължаваме промяната“ – първата свалена с вот на недоверие политическа сила само след 8 месеца управление. Дори Филип Димитров устиска повече, пък и падна с неуспешен вот на доверие. А сетне изгуби и изборите. Също както и СДС след Филип Димитров.БСП – столетната партия, изгубила само за година и половина ½ от и без това мизерните й вече избиратели и от бивша управляваща партия, заела едва пета позиция в 7-членния 48-и парламент с 267 000 гласоподаватели.Демократична България – коалицията, чиито идеи се свеждат до това да искат оставката на главния прокурор. В момента – Иван Гешев, преди това – Сотир Цацаров. А утре – всеки друг, освен ако не са го посочили те, ерго, политическият им татко, начело на Кръга „Капитал“. Или пък не е един от лидерите й. Именно заради татко си Иво Прокопиев тази най-шумно крещяща срещу задкулисието политическа сила е крещящото й олицетворение. А доверието на гражданите в нея е на ниво 7,4% или 186 511 избиратели. От общо над 5 милиона такива у нас.

„Възраждане“ – партията, която иска България да излезе от ЕС и НАТО, да не въвежда еврото, да не влиза в Шенген и изобщо да заличи всичките си национални каузи, за които се бореха правителства наред. Впрочем, единодушно. Без т.н. и много модерни от 2 години насам „червени линии“, които ни докараха до днешната безпътица.

Така изглежда коалицията „няма да мине“.

Страхотна компания! И най-вече – много обичана и харесвана от българите. От малко над 1 милион от общо над 5-те милиона. И по-малко от останалите, които харесват другите три политически сили в 48-а парламент.

Това вече не е демокрация. В демокрацията решава мнозинството. А това си е чиста диктатура на малцинството. И с какво е по-различна от т.н. „диктатура на пролетариата“, превърнала се в тоталитаризъм? Или от хайдушките опити на сегашните пишман революционери, които поради умилителното си невежество и склонност към верноподаничество зоват Бойко Борисов да се кандидатира за премиер?  

А сега да видим защо „няма да мине“?

Първо, защото кандидатите за премиер и министри са предложени от ГЕРБ.

Второ, защото кандидатите за премиер и министри са предложени от ГЕРБ

Пето, защото кандидатите за премиер и министри са предложени от ГЕРБ

Десето, защото кандидатите за премиер и министри са предложени от ГЕРБ

Мъка! Просто „няма да мине“ и толкоз. Казано на човешки език, ОТ ИНАТ. Тъй сме рекли, тъй ще бъде. Но като чуе човек какво са рекли, може и друго да заключи. И да се скара на проф. Гарбовски заради това, че е взел гинеколози и анестезиолози в проектокабинета си, а не психиатри.

Някъде тук да виждате 5 милиона избиратели. Включително и техните. Май че дори и техните ги няма. Както най-вероятно ще се окаже, ако от инат отидат на скорошни парламентарни избори, вместо да изберат редовно правителство.

Което е най-яркото доказателство, че на коалицията „Няма да мине“ изобщо не им пука за хората. Включително и за такива състоятелни хора като проф. Николай Габровски и предложените от него за министри. Тогава защо на избирателите да им пука за тях?!

Още повече, че кандидат-премиерът и кандидат-министрите са изградили кариерите и професионализма си не благодарение на партиите, които само са се възползвали от уменията им, както и ГЕРБ, а на способностите си – все някой трябва да работи и да разбира от това, което работи, нали.

А тия от коалицията „Няма да мине“, за къде са без партиите си, а? Както се казва, от такива партии хората и котка не биха си взели, камо ли да ги вземат да управляват държавата и живота им. Затова отричайки специалистите начело с проф. Габровски, единственото, което ги очаква е да отекат в канала на историята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай