Има такъв народ видяха как може да се състави правителство

Това, което се случва в продължение на месец, е подигравка с хората

Има такъв народ видяха как може да се състави правителство | StandartNews.com

Излъчването на правителство с първия мандат се провали и това е видно след вчерашните изказвания на "Продължаваме промяната-Демократична България" и БСП, коментира пред Нова телевизия Ивайло Вълчев от "Има такъв народ".

„Въпрос на политическа игра е дали мандатоносителят на първия мандат ще внесе някакво правителство. Но това, което се случва в продължение на месец, е подигравка с хората, които са гласували и са изпратили хората там. Не разбирам защо и трите партии, които вчера говориха, защо им беше нужна тази игра и това влачене във времето”, каза депутатът.

„Ако на масата е вторият мандат, ИТН ще приложи същите принципи, по които работеше и за първия мандат. Ще искаме да чуем твърде много неща”, каза Вълчев.

Той коментира, че първият състав на правителство, който беше предложен, вече не е актуален. „Корекции са възможни, защото реакцията на предложеното нещо като състав на кабинет, стана ясно, че няма да получи подкрепа”, каза депутатът от ИТН.

„В разговора с г-жа Габриел  стигнахме до трите А – авторитет, ангажираност, амбиция. Трябва да се стигне доста по нататък в азбуката, поне до К – кой, какво, кога? Това са важните неща”, смята Ивайло Вълчев.

„Работещо правителство трябва да има избрано. То трябва да се основава на това да даде знак, че има разбирателство проблемите на страната да се разберат, след това очакваме да разберем каква подкрепа ще се търси”, каза депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай