Понеделник,

Има ли сюрприз в управленската програма на БСП? Говори депутат

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
777
Има ли сюрприз в управленската програма на БСП? Говори депутат
A
A
A

"В тази програма са отразени 90% от предложенията, които получихме от "Има такъв народ". Не приехме изменения в Закона за финансирането на политическите партии, който смятаме, че би тласнал в неправилна посока развитието на политическия процес и би дал възможност партиите да бъдат финансирани по непрозрачен начин." Това обяви пред БНТ депутатът от БСП Атанас Зафиров по повод решението на партията да прати управленската програма за гласуване в парламента.

"Беше отчетено като грешка, че досега разговорите, включително по отношение на коалиционната формула се въртяха основно около имена и мандати. Ние решихме да приложим малко по-различен подход", обясни той.

"Ако има мнозинство за такава програма, тогава можем да влезем в конкретика за лицата, които ще я изпълнят. Тя е амбициозна, между другото, въпреки че е с кратък времеви хоризонт. Включва повече от 60 законопроекта, 16 от които са неотменима част за получаването на средства по Плана за възстановяване", обясни Зафиров.

Той потвърди, че Асен Василев е предложението за премиер. По думите му социалистите разчитат на това, че в хода на разговорите, преди оттеглянето на ИТН, са получили подкрепа за законодателни инициативи от всички, включително от независимите депутати.

БСП не са водили персонални разговори с депутати, по думите на Зафиров няма и време за такива. Разчитат за чувството на отговорност на всеки един народен представители не биха отказали помощ от нито една партия за тази управленска програма, защото тя е надпартийна.

Освен избора за председател на КЕВР, Атанас Зафиров посочи още четири приоритета от програмата: "На първо място бих поставил антикорупционната политика и законодателство. На второ място - социалната политика. Разбира се, развитието на икономиката и подпомагането на малък и среден бизнес. Не на последно място - приемането на 16-те законопроекта по Плана за възстановяване."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички