Има ли политическо бъдеще Цветанов

Той ще руши структурите на ГЕРБ, каза доц. Стойчо Стойчев

Има ли политическо бъдеще Цветанов | StandartNews.com

Цветанов няма политическо бъдеще извън политическото си минало. Това каза политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Беновска пита” по Канал 3. По тази причина Стойчев смята, че единственото, което Цветанов ще прави, е да руши организационната структура на ГЕРБ без да създава нещо градивно.

ВИЖ ОЩЕ:Цветанов намигна на Радев

Цветан Цветанов избледня на фона на новите политически фигури, заяви и социалният антрополог Харалан Александров. "Ожесточава се политическата борба, защото залогът е много голям, но няма разнообразие в политиките. Политическите програми са изнесени на територията на компромати, омаскаряване, окепазяване", смята Александров. Според него атаката срещу премиера Бойко Борисов е непочтена. Ако се оттегли, ще настъпи срив в държавата, категоричен бе Александров.

ВИЖ ОЩЕ: Цветанов изплю камъчето - прави партия

"Съвсем сигурно е, че Радев в ескалиращ конфликт с медийни измерения, въвличат се основните институционални играчи в изострена борба, която може да е разрушителна. Доста сериозно нарастват негативните емоции от регистъра на омразата и желанието за реваншизъм. Директните обвинения в престъпност отдавна напуснаха полето на разумната критика. Ако това продължи е много вероятно политиката да бъде движена от примитивни емоции", заяви още социалният антрополог.

От своя страна политологът Стойчо Стойчев коментира: "Опозиционната реторика се изчерпва с това да се махне един модел заради лицата, които го организират, Нинова и БСП казват махнете ГЕРБ, за да седнем ние и да правим същото. Има много силна млада вълна в БСП, но е запушена, не е намерила алтернативни пътища. Запушват се всички пътища от стари муцуни, новите проекти се оглавяват от лица като Цветанов", смята той. И заяви: „Организира се общ фронт срещу премиера от тези, които не са на власт. Преследваните бизнесмени се опитват да се представят като политически жертви, а не като клиенти на правосъдието, те имат интерес от разклащане на управлението.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай