Цветанов намигна на Радев

Зае позицията на президента по три важни въпроса

Цветанов намигна на Радев | StandartNews.com

Бъдещият нов партиен лидер – Цветан Цветанов, намигна на президента Румен Радев, минути след като обяви, че наесен учредява собствена партия. Цветанов зае позицията на Радев по промените в Закона за МВР, с които се създава нова главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”. Румен Радев наложи вето на поправката, защото твърди, че тя дублира НСО. Не съм на страната на Радев, аз съм на страната на експертизата, каза Цветанов пред бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Цветанов изплю камъчето - прави партия

Въпреки това той се оказа на едно мнение с президента и по още два ключови въпроса. Първият е държавната петролна компания, срещу чието създаване Цветанов се обяви против, защото не била нито в управленската програмата на ГЕРБ, нито в тази на патриотите. Това ни връща 25 години назад и нарушава пазарните принципи, коментира бившият втори в ГЕРБ. Вторият въпрос бе проектът „Три морета”. Той възникна като инициатива на 8 президенти, президентът Доналд Тръмп го подкрепи, а България в момента стои встрани, още не е определила вноската си, каза Цветанов. И пусна поредни стрели към Борисов: „България отсъства от международната сцена, не участва в стратегическите дебати”.

ВИЖ ОЩЕ: Кого дърпа Цветанов в партията си

Цветанов отрече да е снимал спалнята на Борисов. Как си представяте това, в спалнята в моя дом влизаме само аз, жена ми и децата, каза Цветанов. Той обяви, че 141 000 души са одобрили на фесбук страницата му неговото решение за напускане на ГЕРБ. И даде знак, че стилът на новата му партия ще е атака по ГЕРБ – хората там били с променени лица, нямали мнение, някой им нареждал да говорят срещу него по телевизиите, после му се извинявали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай