Илко Стоянов избира наместници след референдум

Кметът на Благоевград обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си

Илко Стоянов избира наместници след референдум | StandartNews.com

Новоизбраният кмет на община Благоевград Илко Стоянов обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си. Стоянов обяви, че залага на хора с висока експертна оценка и нова визия за управление.

В тази връзка, Стоянов обяви и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите "Екология и чиста среда" и "Икономическо развитие и иновации".

Мандатът на Стоянов започва с един заместник-кмет, който е по строителството, като останалите ще бъдат предложени по-късно. Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет.

"През цялата компания казвах, че ще водя диалог с хората и ще направя точно това нещо. Най-вероятно следващата седмица ще има промени в част от екипа на кметските наместници. Но независимо от това какво ще се случи сега, идеята ми е някъде по време на президентските избори да проведа едно допитване сред хората на съотвените населени места кой те ще предпочетат за техен наместник", каза Стоянов, цитиран от БНТ.

В екипа на Илко Стоянов като директори на дирекции ще бъдат предложени следните хора: Борис Мейанджийски  финанси, бюджет и общинска собственост; Емилия Халилова – социална политика; Диана Стефанова - екология и чиста среда.

В Дирекцията „Екология и чиста среда” ще влиза и звено Инспекторат; Гергана Муртова - икономическо развитие и инвестиции; Дамян Качулски – образование и иновации; Дейвид Арабаджиев - оптимизация и дигитализация на дейността на администрацията и административните услуги; Силвия Домозетска - култура и връзки с обществеността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай