Сряда,

Илхан Кючюк: Европа се нуждае от бързи решения

От: СТАНДАРТ -
288
Илхан Кючюк: Европа се нуждае от бързи решения
A
A
A

Евродепутатът и съпредседател на европейските либерали Илхан Кючюк взе участие в дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“. Събитието се проведе на живо в зала 10 на НДК и бе организирано в три части – информативна, дискусионен панел с евродепутати и дискусия с представители на граждански организации. Целта на събитието е да запознае широката публика и заинтересовани страни с Конференцията за бъдещето на Европа и да насърчи гражданите да вземат активно участие в нея.

Като член на работната комисия „Европа в света“ Илхан Кючюк обърна сериозно внимание на темата за ценности, права на човека и върховенство на закона.

„Въпросът дали Европа може да бъде ефективна, намира отговора в решенията на първо място на големите политически решения и впоследствие на всички останали. Интересът както на България, така и на ЕС е да има ясна координация между институциите, за да може Европа да играе ключова геополитическа роля. В Конференцията за бъдещето на Европа има смислени аргументи и дигиталната платформа дава шанса за нова демокрация, която ще бъде успешна, ако се превърне в устойчив механизъм. Европа трябва да намери своя нов облик и да се постави ясни цели за промяна. Дължим този разговор на българските граждани и на България, за да се опитаме да европеизираме диалога. Сега е времето за взаимодействие между българския парламент и ЕП, но за съжаление към момента България все още няма своите 4-ма представители от националния парламент в Конференцията за бъдещето на Европа. По този начин се отказваме сами от правото си да участваме във вземането на решения.“, заяви Кючюк по време на дискусията.

Дискусията се проведе в хибриден вариант, а модератор на събитието беше журналистът Милена Милотинова.

Припомняме, че евродепутатът Илхан Кючюк даде старта на българското участие в Конференцията за бъдещето на Европа със собствено събитие, което се проведе през май тази година. Онлайн форумът „Европа на гражданите: Конференцията за бъдещето на Европа“ предизвика голям интерес у аудиторията и заради актуалните теми, които бяха дискутирани от зам.-председателя на Комисията по демокрация и демография Дубравка Шуица и Ги Верхофщад съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията за бъдещето на Европа.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички