Илхан Кючюк: Да живее Европа!

Евродепутатът с поздравление за Деня на Европа

Илхан Кючюк: Да живее Европа! | StandartNews.com

С годините разбрахме, че обединението на Европа е сложен процес. То може да стане факт чрез онези постижения на общността, които създават чувството на солидарност и доверие. Доверие, което полага основите на една нова, работеща и единна Европа. Това заяви в поздравление за 9 май – Деня на Европа, евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Ето какво още каза Илхан Кючюк:

Благодарение на усилията на визионерите и поколения европейци, днес мирът и просперитетът са основни идеали на нашия общ континент.

Реализирана е мечтата на милиони граждани да пътуват свободно, да получават образованието си чужбина и да се връщат обратно в своята родина.

Обмяната на културни, езикови и цивилизационни ценности е огромното предимство на всички нас, гражданите на Европа.

Днес ние осъзнаваме, че различията са нашето богатство. От континент с разпокъсани и разрушени от опустошителни войни страни, Европа се превърна във фактор, който задава световните стандарти за демокрация, човешки права и свободи и върховенство на закона.

Европа предоставя възможности!

Историческата истина настоява, че идеята за обединена Европа не би била възможна без победата на Антихитлеристката коалиция – начело с Великобритания, СССР и САЩ. Краят на войната е краят и двете антихуманни идеологии на XX век – нацизма и фашизма.

За всички нас, гражданите на свободна Европа, е добре да разберем, че отричането на Деня на победата не прави „Деня на Европа“ по-голям, значим и важен.

За тези 70 години Европа е била изправена на кръстопът неведнъж. Кръстопът на тежки избори и надежди. Днес Европа е изправена пред не по-малко сложен избор. Дали да се затвори в националния си егоизъм, или да изпълни със съдържание израза: “Никой няма да бъде изоставен!“

Доказателството, че солидарността не е просто красива и често използвана дума в европейския дебат, се съдържа в доверието, което изграждаме с годините. Доказателство за солидарността е нашето желание да останем единни и да обединим усилия в борбата с кризата, да се изправяме заедно, да говорим за общи успехи, но и за общ проблем.

Вярвам, че заедно ще успеем да съградим Европа на всички европейци!

Да живее Европа!

Long live Europe! Lang lebe Europa! Vive l'Europe!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай