Икономист с рок в кръвта до Лукарски

Икономист с рок в кръвта до Лукарски | StandartNews.com

Зам.-шефът на СДС Любен Петров обича да обикаля страната

Икономист и рокаджия става за втори път вице на Божидар Лукарски. Досега Любен Петров бе зам.-шеф на СДС. От няколко дни той продължава да бъде до синия лидер, но не само на "Раковски" 134, а вече и в икономическото ведомство.

Новият зам.-министър е завършил "Икономика и управление на индустрията" в УНСС. Петров обаче успешно съчетава числата с политическата си кариера. Член е на СДС от 1995 г. Преди 5 г. участва в битката за лидер на синята партия. Бе избран за кмет на столичния район "Витоша". "Петров е човек, който знае какво трябва да се направи и как", казват за него съпартийците му. Новият зам.-министър има ясна визия за излизане на България от кризата. "Икономиката е в основата на спасението на страната. В България трябва да създадем среда за конкурентна българска икономика, която да е конкурентна и на европейските държави, и на световните икономики. Няма как ние да искаме да привлечем инвестиции, ако условията не са по-добри, по-сигурни, гарантирани за правене на бизнес", казва Петров. По думите му еврофондовете не трябва да се смятат за панацея. И допълва: "Ако искаме българската икономика да заработи, трябва да насочим усилия и към малкия и среден бизнес, и към едрия бизнес в България. Например, ако 200 000 малки предприятия назначат само по един служител, безработицата ще се намали с 200 000 души".

Зад премерените разчети и аргументирани тези стои интересен човек, разкриват от "Раковски" 134. Зам.-министърът твърди, че информационните технологии, футболът и ските са сред хобитата му. А другата му любов още от детските години е музиката. Като малък е закърмен с рок, по който го запалва баща му. Хлапето Любен слуша "Бийтълс", а още докато учи в техникум "Попов", започва да свири в училищната рок банда. "Всички ни познаваха и много ни се радваха. Нямахме име, наричаха ни просто "Групата", разказва зам.-министърът. Музикалните му пристрастия са широки - като се тръгне от "Блек сабат", "Дийп пърпъл", "Уайтснейк", "Скорпиънс". Заклет фен е и на "Пинк флойд".

Любен Петров обича да пътува из България и да се наслаждава на красотите в родината си. Израснал е в полите на Витоша. Като малък родителите му често го водили на Копитото. Така с разходките из планината се запалил и по спорта. Тренирал е почти всичко. Дори е играл в детската футболна школа на "Славия". Иначе е заклет левскар. Участвал е и в лекоатлетически състезания. Тренирал за кратко баскетбол и волейбол. "Сега трудно сколасвам по един път седмично да поритам футбол с приятели. Но се радвам, като гледам, че децата и възрастните има къде да спортуват. В последно време в София се направиха много детски площадки и игрища", разказва Любен Петров.

Интересува се от всички нови технологии, които излизат на пазара. А вечерно време разпуска с комедии пред малкия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай