И Дилов-син хвърли оставка

И Дилов-син хвърли оставка | StandartNews.com

София. Любен Дилов - син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден". Това се посочва в позиция, разпространена до медиите.

"Какво може да се направи днес? Нещо, към което Гергьовден призоваваме от 2001 година: преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през години, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода", се казва в съобщението.

"Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това, с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация. Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред.

По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден", за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект", се казва в съобщението до медиите.

Оставката на Дилов идва часове след като няколко лидери вдясно направиха същото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай