И българите зад граница гласуват

И българите зад граница гласуват | StandartNews.com

Сънародниците ни в чужбина имат право да гласуват на евроизборите днес. 25 избирателни секции са отворени във Великобритания, само 13 са в Лондон. В 5 населени места могат да гласуват българите в Германия, където работят общо осем секции.

В Шотландия нашите сънародници могат да гласуват в Абърдийн, Единбург, Дънди и Глазгоу. Българите в Бирмингам, Манчестър, Бристол, Ковънтри, град Флийт в графство Хемпшир, Честър и Колчестър, също могат да дадат евровота си.

До този момент близо 1 250 българи, които живеят или пребивавават на територията на Германия, са заявили участието си в изборите.

Изборният ден започва с отварянето на първата избирателна секция в Токио, Япония. Това съобщиха от МВнР.

Секциите в Русия, Афганистан и ОAE отвориха в 05 часа българско време. Избирателният процес в чужбина ще започне днес и ще завърши на 26 май в 02.00 часа, заради часовата разлика.

100 души вече са гласувалите във Франкфурт, Германия, към 10 часа българско време. Към същия перидо гласувалите в Япония са били 23.

Общият брой на гласувалите зад граница българи е 148. Навсякъде изборният ден протича съгласно изискванията на закона, уточняват от МвНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай