Хубавото Наде попари страната! Разкри за Шенген

Има ли капан в предложението на Австрия?

Хубавото Наде попари страната! Разкри за Шенген | StandartNews.com

Знаков политик от прехода у нас коментира деликатната ситуация за приемането ни в Шенген.

Решение все още няма и всичко е въпрос на договорености, но във всеки случай това не е приемане на България и Румъния в Шенген. Така коментира в студиото на Нова телевизия бившият външен министър Надежда Нейнски  информациите от Австрия, че страната обмисля вдигане на ветото си срещу условия. Нейнски призова българските власти да бъдат внимателни в детайлите - "Нашата реакция трябва да е с внимание в детайла, дяволът е винаги в детайлите."

Защо според Нейнски ясното дотук не е приемане в Шенген, въпреки че регламентите предвиждат поетапно влизане - защото не се посочват другите стъпки, съответно не се формулира следваща дата за окончателно приемане на двете страни, България и Румъния. 

А и защото, поне с до този момент ясната информация, Австрия поставя условие, което не е в обхвата на регулациите на Шенгенското пространство. Прием и задържане на мигранти на територията на страни-кандидати за Шенген не може да бъде условие за приемане, отсече Надежда Нейнски. В рамките на общата реформа в Шенген, за която така или иначе се говири, България, а и други страни ще настояват за солидарност, а не тези, които все още не са членки на Шенген, да платят цената с приемането на повече бежанци.

Също така на този етап не е ясно как точно би се променило в технически план преминаването на границите - предлаганото от Австрия ще улесни на практика само туризма, бизнесът няма да бъде улеснен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ness
преди 2 месеца

Искате ли нови усещания в СЕКС?! независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: орален, aналeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двамата, по-добър вкус на спеpма: тя ще иска да яде повече! Вижте----- https://ssur.cc/stimulx

Откажи