Христо Иванов иска по-прозрачни назначения

Христо Иванов иска по-прозрачни назначения | StandartNews.com

София. Трябва да се реформира и процесът на вземане на решения при назначенията на ръководни длъжности. Това заяви вицепремиерът и служебен правосъден министър Христо Иванов по време на конференция „Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление".

Според него е важно следващият парламент да положи усилия всички назначения на ръководни длъжности да бъдат направени по един много по-прозрачен начин.

По думите му това означава, че преди да се вземе решение за назначаването на ръководство на контролен орган или комисия, трябва да се инициира дискусия по политиката, която е била и ще бъде провеждана от тук нататък в съответния орган, допълни министър Иванов.

Така ще се осигури прозрачност и отчетност за начина, по който се взимат тези решения, категоричен е Христо Иванов.

Темата за оценката на въздействието на законодателството, това как се стига до вземане на дадено нормативно решение е ключово, поясни още правосъдният министър.

Според него е необходима реформа и в Закона за нормативните актове. „Това е един закон, който в голямата си част е непроменен. Той има своите качества, но трябва да бъде преосмислен от гледна точка на модерните практики", каза в заключение вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай