Харизанов каза ще бъде ли скъсан меморандумът

Счупването на досегашната политическа конструкция не би довело до по-добра, каза той

Харизанов каза ще бъде ли скъсан меморандумът | StandartNews.com

"Продължава сюжет, в който ни управляват конкуриращи се политически сили, които не спират да посочват непрестанно недостатъците на другия. Този сюжет се усили покрай местните избори и сега нормално се усилва пак покрай ротацията. След като тази конструкция оцелее, ще станем свидетели на същия разговор покрай европейските избори." Това мнение изрази в интервю за БНР Георги Харизанов, политически анализатор.

На въпрос възможен ли е следващ кабинет в състав ГЕРБ-ДПС-ДБ, Харизанов изказа позиция, че това би било негативно за цялото общество.

Счупването на досегашната политическа конструкция не би довело до по-добра. В момента няма алтернатива. Ситуацията може единствено да се влоши, заяви той.

Когато създаваш негативи, ги носиш. Когато на всяка цена искаш цялата отговорност за управлението да е твоя, несполуките ще се припишат на теб, посочи анализаторът.

Благодарение на ГЕРБ го има това правителство, напомни Харизанов. По думите му разграничаването не може да бъде от управлението като цяло, а от отделни лица и действия.

"За пореден път прави неприятно впечатление липсата на естетика в парламентарния език. Това състезание кой по-оригинално ще обиди другия – в него няма победител, всички губят", смята Харизанов.

"Проблемът на меморандума е в тайминга. Ако беше сложен на масата на преговорите преди да се гласува правителството, тогава нямаше да има нищо странно и да е обект на толкова критики от цялото общество", подчерта Георги Харизанов.

8 месеца и половина ПП казваха – никакво коалиционно споразумение, защото не сме в коалиция, нямаме нищо общо с тези хора, добави Харизанов. Според него ДБ са искали да има механизъм, но това е било спирано от ПП – "то е очеваден факт, но не е непременно негативна конотацията".

"В меморандума има практики, които не са в синхрон с демокрацията. Мисля, че целият документ ще изчезне. Ще се стигне до формализиране на управлението, но едва ли през този меморандум", смята Георги Харизанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи