Харалан Александров: ПП и ДБ постигнаха мечтата си да седнат до могъщите политици Борисов и Пеевски

Харалан Александров: ПП и ДБ постигнаха мечтата си да седнат до могъщите политици Борисов и Пеевски | StandartNews.com

ПП и ДБ постигнаха своята мечта – да седнат до големите, могъщи политици Борисов и Пеевски. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в интервю за Нова тв. 

Може би не са доволни, но са там и редят регулаторите, допълни той. Според него управляващите партии са постигнали забележителен синхрон и забележителна стабилизацията. Вече дори не наричаме коалицията сглобка, някакси се съгласихме, че е коалиция, каза още Александров.  Той коментира избора на конституционни съдии.

"Темата за Конституционния съд е дълбоко неинтересна за българите. Това е изцяло елитарен конфликт", заяви социалният антрополог. По думите му управляващите са постигнали учудващо стабилизиране на отношенията по темата.

Според журналиста Ружа Райчева възмущението на градската десница се случва онлайн, а не на улиците. "Десислава Атанасова и нейният избор би трябвало да съживят този протест и той е изключително показен удар по изчегъртването на ГЕРБ и ДПС. Но тук проблемът е, че хората, които гласуваха за номинацията на Атанасова, са онези, които ги изчегъртваха”, заяви Райчева. По думите й президентът се очертава като единственият отдушник, който може да понесе тази агресия.

Размазването приключи и сега сме в епохата на намазването. Въпросът е кой по-дебело ще намаже филията, заяви Харалан Александров.

Банкерът Левон Хампарцумян коментира икономическата обстановка в настоящата политическа ситуация в страната. 

„Икономиката върви добре. Германия има признаци на забавяне, но това още не се е отразило на България. Спестяванията са рекордно високи, безработицата е ниска. Това дава основа, върху която амбициозните политици измислят кризи”, заяви Хампарцумян.

Харалан Александров каза още, че тревогата за икономиката не се основава на истинско обедняване. „Неубедителна става способността да мобилизираш големи групи от хора около някакво възмущение на малцинство, избрало да се ядоса на това или онова, разцепило света на добри и лоши, в условията, в които вече функционира политическата класа", заяви той.

Хампарцумян призова пиарът да се замести с действия. 

„Лошите години раждат силни лидери”, каза банкерът.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай