Събота,

Хамид Хамид: Трябва да се осъждат всички престъпления на комунистическия режим

От: Администратор -
A
A
A

Народният съд е едно от тежките престъпления на комунистическия режим, които винаги ще осъждаме, заяви Хамид Хамид от ДПС. Той допълни, че трябва да се осъждат всички престъпления на режима, а не да се подбират избирателно и с двоен стандарт, какъвто по думите му депутатите от ГЕРБ са демонстрирали.

„Визирам Красимир Велчев, който от трибуната на НС заяви, че едва ли не възродителният процес не се е състоял, защото са се събрали хора на протест и се били самонаранили. С тази арогантност той отрече едно от най-тежките престъпления на комунистическия режим", подчерта депутатът от ДПС.

Той допълни, че към паметта на пострадалите от режима трябва да се появи уважение е да не се проявява двоен стандарт. Хамид заяви, че ДПС не е участвало в гласуването по казуса с Жаблянов, за да покажат двойния стандарт на депутатите от ГЕРБ.

От чисто юридическа гледна точка не може да се спори за ретроактивното действие на Закона за банковата несъстоятелност, върху който президентът Радев наложи вето, заяви Хамид Хамид. Това е процедура, уредена в българското законодателство. „Няма как когато законът урежда една процедура, да се говори, че тя е незаконна. Касае се за неразбиране", подчерта Хамид.
„Забранено е прилагането на обратно действие на законодателството само в случаите, когато се увеличават санкции. В останалите случаи Законът за нормативните актове казва, че ретроактивно действие може да се прилага. Това е съвсем законна процедура и в този смисъл не приемаме аргументите на държавния глава", каза Хамид. Той допълни, че с ветото си президентът Радев демонстрира неразбиране на предложения закон и че до второ разглеждане ще се събере нужната информация.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички