Гуцанов: Смисълът на изборите е как да запазим държавността

Гуцанов: Смисълът на изборите е как да запазим държавността | StandartNews.com

София. Смисълът на тези избори не трябва да бъде кога са тези избори, а как да бъде запазена държавността, как да има развитие на икономиката и нормалност в държавата. На базата на тази държавност трябва да се прецени кога е най-нормалният ден за провеждане на избори в страната, всичко друго в момента са някакви емоции. С тези думи депутатът от КБ Борислав Гуцанов коментира пред БНР изказването на лидера на ДПС Лютви Местан за предсрочен парламентарен вот до края на годината.

По думите му е важно да бъдат гледани интересите на развитието на държавата и спрямо това кога ще бъдат насрочени предстоящите избори. 

"Защото едно клатене на лодката и на без това тази крехка икономика и финансово състояние на държавата, и тази изключително сложна геополитическа обстановка, в която се намира в момента и Европа, и светът в последния един месец, нали разбирате къде може да стигнем?", запита риторично Борислав Гуцанов.

„Това, което се случи вчера няма някаква сериозна изненада, защото тези варианти за възможни избори бяха коментирани през последните 10 дена. Включително, ако видите и моите медийни изяви също ще видите, че са коментирани от мен всичките тези възможности за избори веднага, за избори края на тази година или догодина като там също има две възможности – или на пролет, по това време, или две в едно", подчерта Борислав Гуцанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай