Гуцанов поема регионалната комисия в парламента

Гуцанов поема регионалната комисия в парламента | StandartNews.com

София. Депутатът от БСП и бивш председател на общинския съвет във Варна Владислав Гуцанов е избран за председател Комисия по регионална политика и местно самоуправление. Той поема поста на мястото на починалия Димчо Михалевски.

 

До момента Гуцановбеше зам.-председател на комисията. За негов заместник е избран бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков (БСП).

 

Промени в състава на други комисии на Народното събрание

 

Парламентът освободи Ирена Узунова като член на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013 г. Депутатите избраха Станислав Иванов като член в комисията на нейно място.

 

Красимир Стефанов беше освободен като член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и на негово място беше избран Владислав Николов.

 

Даниела Савеклиева и Владислав Николов бяха освободени като членове на Комисията за права на човека и жалбите на гражданите, като на тяхно място са назначени Донка Иванова и Владимир Иванов.

 

Павел Гуджеров ще бъде член на Комисията по икономическата политика и туризъм.

 

Кирил Калфин беше избран за член на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на агенция „Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт.

 

Румен Йончев беше освободен като заместник-председател на Комисията по външна политика, на негово място е избран Валери Жаблянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай