Графит и перли в парламента

Графит и перли в парламента | StandartNews.com

Делови костюми и сдържани бижута избраха представителките на народа за първия работен ден

Дамите в новия парламент демонстрираха, че са наясно с желязното правило: класиката никога не подвежда. Затова за първия работен ден на 43-ото народно събрание те бяха заложили на черно, бяло и перли - три тренда, при които няма грешка. Те винаги са на гребена на вълната във всеки момент от деловия график. Господата, които обикновено нямат голям избор в подобна атмосфера, се движеха в рамките на протокола. Синьото властваше при ГЕРБ, при ДПС повечето аксесоари бяха в червено. Вежди Рашидов беше истински артистичен - риза на дискретно каре с аксесоар на точки. Стефан Данаилов - като достолепен стълб на консенсуса - беше избрал диагонално райе в сиво и червено. Ламбо, както винаги за големи събития - беше в любимия си блейзер.

Малко преди 14 часа депутатите от всички парламентарни групи минаха през парадния вход и се отправиха към местата си в пленарната зала. По традиция в топ 5 на най-елегантните дами от ГЕРБ попаднаха Лиляна Павлова (в отлична форма в стилен син костюм с малки панделки), Цвета Караянчева, Милена Дамянова (черно, бяло, перли), Цецка Цачева (черно и бяло). Както е известно, новоизбраната председателка на 43-ото народно събрание има слабост към брошките - вчера тя беше с малко и изискано украшение на ревера.

Червените остриета Мая Манолова и Корнелия Нинова бяха избрали токчета на средна височина. Манолова бе с графитено сиво с черна дантела, отличен тоалет на Нели Колева.

Дамите от ДПС също показаха вкус към сдържания шик. Професор Марияна Георгиева бе избрала гамата в сиво. На черно-сиво-бялото разчитаха и и дамите от "Атака". Поли Карастоянова от Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО, както винаги, беше освежила деловата си визия с фино фишу, сега в златистокафяво, и перли. Единствената ева от АБВ Росица Янакиева правеше изключение - зелено в дует с черно.

Анна Баракова, най-коментираната депутатка в новия парламент, която още преди сформирането му обяви, че няма да е в групата на ББЦ, бе избрала черен костюм с бяла риза - почти като за първия учебен ден.

Дамите спазваха модните тенденции за есента и масово се появиха с разкроени палта - обемите през този сезон са неприлично налагащи се. Преобладаваха средните дължини, а палитрата - черно, сиво, бяло, екрю. Елегантни широки яки, както и дискретни кожи красяха връхните дрехи на депутатките. Някои от тях спечелиха одобрение с толкова нашумелите пелерини.
Малките чанти също бяха предпочетени от избраничките в парламента.

Д-р Султанка Петрова от ВМРО-то, която всяка година организира конкурса "Мис Македонско девойче", изуми с каскади от букли. Повечето от колежките й обаче се придържаха към правите коси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай