Готови ли сме за еврозоната? Потресаващ анализ

Коментар на Костадин Костадинов

Готови ли сме за еврозоната? Потресаващ анализ | StandartNews.com

Докладът на БНБ показва, че не сме готови за еврозоната и това донесло на България много негативи. Това заявиха от „Възраждане”.

„Миналата седмица, когато се изслушваше управителя на БНБ, поискахме няколко пъти да ни бъде предоставен анализа, който трябваше да бъде изготвен от съвместната работна група между БНБ и Министерството на финансите. Такъв не ни беше предоставен с мотива, че Банката няма как да го направи само и единствено от нейна страна. Поискахме го от Пеканов, но пак без резултат. Обърнахме се още веднъж към г-н Радев и той реши да ни предостави половината от анализа, който е направен. Той ни беше даден в края на миналата седмица. Президентът си спази обещанието”, каза Костадин Костадинов.

„Анализът е потресаващ. Все още не знаем каква точно е позицията на Пеканов и неговата част от координационната група. Имаме предположения, че може би там някой се е опитал да манипулира цифрите и фактите, които са излъчени от БНБ”, поясни той.

От партията продължават да настояват свикване на референдум за приемането на еврото.

„Анализът е 130 стр., но ние извлякохме няколко точки от него, които доказват че страната ни не е готова. Валутният борд към момента овладява инфлацията в страната, за разлика от влизането ни в Еврозоната, решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България в повечето решения, както и страната ни ще загуби възможността за противодействие на налаганата политика от ЕЦБ и т.н.”, заяви и Деян Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай