Гореща прогноза! Нов играч на политическия терен

Ротацията е голямо предизвикателство, каза Димитър Ганев

Гореща прогноза! Нов играч на политическия терен | StandartNews.com

Гореща прогноза за нов играч на политическия терен направи политологът и съосновател на изследователски център „Тренд“ Димитър Ганев.

Ротацията ще бъде голямо предизвикателство, каза той в интервю за „Флагман”.

Много въпроси ще трябва да намерят отговор – ще има ли коалиционно споразумение; ще има ли разписана актуализирана управленска програма; кои министри ще бъдат сменени; ще има ли вече политически лица сред тях? Всеки един от тези въпроси ще породи напрежение, смята Ганев.

Въпреки това обаче, няма да стигнем до разпад на управлението. Никой в сглобката няма интерес от нови избори. Като в труден брак – ще се карат, ще се мразят на моменти, но ще живеят заедно, категоричен бе политологът от „Тренд”.

 "Президентът Радев няма да остане политически пасивен след края на мандата си. В момента той се позиционира като опозиция и алтернатива на мнозинството в парламента, трупа политически капитал, който да използва за евентуален свой политически проект. Но този път няма да стане така да легитимира някой, както направи с „Продължаваме промяната“, и хората да тръгнат след друг", коментира още Димитър Ганев.

А на въпроса „Задава ли се алтернатива на „сглобката“, той отговори: „Засега не. Но се трупа напрежение. Доверието към кабинета е ниско. Партиите, които съставляват сглобката, нямат сериозен потенциал за ръст. Въпрос на време е да се появи алтернатива от някъде”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай