ГОРДА България: Дубльори сме и се гордеем с това

ГОРДА България: Дубльори сме и се гордеем с това | StandartNews.com

София. "Да, ние имаме смелостта да изпълняваме месеци наред трудната и опасна каскада да будим хората и да сочим тиранията и диктатурата на едноличния режим на Борисов и политическите му слуги", се казва в обръщение на Павел Чернев от коалиция "ГОРДА България", изпратено до "Стандарт". 

Писмото е по повод изказването на проф. Михаил Мирчев, че "ГОРДА България" "са претенденти да дублират ГЕРБ - както в десноцентристкото пространство, така и в определени политически и делови среди." В анализа си на предизборната обстановка професорът прогнозира, че коалицията има шансове на предстоящите избори

В отговор на определението на проф. Мирчев Павел Чернев анализира "Но какво точно ще рече „дубльор"? В киното всяка звезда-актьор бива заместван от дубльор в опасните и трудни сцени, в които би могъл да пострада. Дубльорът по правило е скромен, корав и отговорен човек, който без много рекламен шум изпълнява най-трудните части от филма, след което обаче режисьорите и продуцентите изписват името му някъде долу вляво с малки букви."

Чернев заявява, че приема определението "дубльор" за своята политическа формация в изведения от него смисъл. 
"Да, през последните месеци ние бяхме там, от'дето всички бягаха - казвахме истини, от които мнозина се побояха!
Но същевременно „режисьорите" и „продуцентите" на долния спектакъл, наречен политика, през цялото време се опитваха да ни изпишат някъде с малки букви, или въобще да не ни споменават...Уви, това все повече няма да им се получава, защото хората виждат и разбират кой последователно и храбро отстоява позицията си и нарича диктатора с истинското му име...", се казва още в писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай