Голяма промяна с Борис Бонев. Левите в шок, десните ликуват

Спаси София стана партия

Голяма промяна с Борис Бонев. Левите в шок, десните ликуват | StandartNews.com

Голяма промяна с общинаря Борис Бонев. Той вече е партиен лидер. Бонев беше избран за председател на партия "Спаси София". Днес се проведе учредителното събрание, с което гражданската платформа става партия. Новината хвърли левите в смут, а десните във възторг. Демократична България и „Продължаваме промяната” разчитат, че чрез коалиция със „Спаси София” ще спечелят изборите в столицата. Отсега се говори, че кандидатът им за кмет ще е именно Борис Бонев. Той вече веднъж излезе на избори срещу ГЕРБ в София, но не успя да бие Йорданка Фандъкова.

Новата формация си поставя три цели - да спечели местния вот в столицата тази година още на първия тур, да има мнозинство в Столичния общински съвет, и трето - още първия ден, след като спечелят вота, да докажат, че София може да се управлява по по-различен начин.

Засега „Спаси София” няма амбиции да участва в националната политика, но според източници от ДБ и ПП твърде вероятно е новата партия да играе за избиратели още на предстоящите предсрочни избори за парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай