Голяма опасност пред ГЕРБ! Кой предупреждава

Свързано е с бъдещето на електората

Голяма опасност пред ГЕРБ! Кой предупреждава | StandartNews.com

Известен политолог посочи голяма опасност пред ГЕРБ!

Ротация на премиера звучи като сглобка и договорка. Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си изберат министър-председател на ротационен принцип, това не е джентълменска уговорка, а открита и ясно заявена коалиция". Това каза политическият анализатор Кристиян Шкварек пред БНР. И допълни, че близо две години сме в състояние на странна политическа аномалия:

"И градските демократични среди, либералните хора, са свръхпредставителството на едно политическо семейство, което има до 10% електорална тежест. Как събират 20%, 30% на избори? Събират заради аномалия - това малко либерално градско ядро яхна промяната, изчегъртването, премахването на модела "ГЕРБ" и успя да си прилепи към ядрото периферия от хора, които са от коренно различна кръвна група, но споделят идеята да се маха ГЕРБ от властта. Тези 10% си прилепиха първо едни 23% огромна периферия, сега тази периферия се стопи до 14%.

 Колкото повече продължават да се изобличават като тези, които се опитват да вземат властта на всяка цена, защитават абсурди, толкова повече ще си отлепят тази голяма периферия, докато не си стигнат до ядрото. Докато ПП-ДБ събират нещо над 10%, се намираме в състояние на политическа аномалия".

Шкварек посочи, че ГЕРБ вървят по тънък лед и от много европействане има риск да си изгубят от електората - към "Възраждане", към "Не подкрепям никого" или към евентуален проект на Румен Радев.

Според него в обществото се забелязва нарастваща контракултура.

"Хората разбират връзката между това, което се случва навън, и тук. Те сами правят връзка, че като се вземат решения на централно ниво в ЕС, това директно касае хората в България. Българинът вече разбра, че е част от общ съюз и всичко ни касае".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай