Голяма изненада! Знаков министър прави партия?

Проф. Даниел Вълчев намекна за готов да се върне в политиката

Голяма изненада! Знаков министър прави партия? | StandartNews.com

Голяма бомба в ефира на Нова телевизия хвърли деканът на Юридическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски” проф. Даниел Валчев. Той бе вицепремиер и министър на образованието в кабинета на Тройната коалиция от 2005 до 2009 г.

В интервю за „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова тв проф. Вълчев намекна, че е готов да стане политически лидер.

Не, вероятно не бих се включил в проект „Трети март”, отговори на конкретния въпрос Даниел Вълчев.  И изненада водещия с думите: „Ако в България обаче нещата вървят по този начин, аз самият мисля да се изкуша от политиката отново.”.

„Ако някой ми предложи, може и астронавт в НАСА да стана, но….“, каза Вълчев. „Това трудно ще ви се получи“, побърза да го посече водещият Любо Огнянов. Проф. Вълчев обаче не се съгласи с него. „Как така? Какво искате да кажете?“, попита той.

„Там се минават много физически тестове“, започна да обяснява журналистът.

„Какво ми е? Аз съм в много добра форма, и вестибуларният ми апарат е чудесен“, заяви в отговор събеседникът му. И добави, че вероятно не би приел офертата да влезе във формация "Трети март".

Все пак обеща на Огнянов, че ако кандидатства за астронавт, водещият да е вторият, който ще научи.

По отношение на дните, които ще изкара кабинетът, проф. Вълчев прогнозира, че това правителство със сигурност няма да може да изкара мандата, но това мнозинство – да, каза професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангелина
преди 3 месеца

Умен ,ерудиран оратор си ,хубаво говориш ,но си част от същото задкулисие ,което управлява страната....Няма да променяш ,а ще "спасяваш" порочната ,корумпирана и продажна поръчкова система на задкулисните играчи.

Откажи