Голяма изненада в битката за София! Възможна ли е

Какво показва социологическо допитване

Голяма изненада в битката за София! Възможна ли е | StandartNews.com

Очертава се изключително непредвидима битка за кметския пост в София.

Социологическо проучване на ЕСТАТ за електоралните нагласи преди местния вот в София показва, че 27,8% биха гласували на първи тур за кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев, 20,6% биха подкрепили кандидата на левицата Ваня Григорова, а 18,7% - Антон Хекимян, издигнат от ГЕРБ-СДС.

На въпроса "за кого ще гласувате за кмет на София" 6,4% са посочили Вили Лилков, 4,7% - Деян Николов, "Възраждане" и 2,4% - Ивайло Вълчев, ИТН. Отговорът "Не подкрепям никого" са посочили 6,6% от интервюираните, а 11,5% - не са решили още.

Целева група на проучването на ЕСТАТ, финансирано със собствени средства на изследователската и консултантска компания, са постоянни жители на Столична община на възраст 18 и повече години.

Типът на проучването е количествено и представително за целевата група. Методът за събиране на данни е комбинация от онлайн панел и face to face интервю в дома на респондента. Размерът на извадката е 800 души*. 

На въпрос за кого биха гласували при балотаж за кмет между Васил Терзиев и Ваня Григорова, 51,6% от респондентите са посочили Терзиев. Между Антон Хекимян и Васил Терзиев - 57,9% са избрали Терзиев. В случай на балотаж между Ваня Григорова и Антон Хекимян, 58% са посочили Григорова.

Попитани коя листа за общински съветници биха подкрепили, 28,1% са посочили "Продължаваме Промяната-Демократична България ("Спаси София"), 18,2% - ГЕРБ-СДС, 12,9% - БСП, 7% - "Възраждане", 6,4% - "Има такъв народ", 5,2% - Коалиция "Синя София".

С "Не подкрепям никого" са отговорили 5,6 %, а с "Не знам" - 14,3%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Що така
преди 6 месеца

Герб са вече история...@

Откажи