Понеделник,

Голям цирк в ПП! Разкриха корупция при знаково лице

От: Редактор -
15029
Голям цирк в ПП! Разкриха корупция при знаково лице
A
A
A

Влизайки в политиката, моята цел е борба с корупцията. Излезе информация, че бивша фирма на Деница Симеонова, водач на листата на коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“ във Враца, е получила държавно финансиране по един от фондовете. Това коментира пред bTV Георги Георгиев.

В 47-ото Народно събрание той бе част от "Има такъв народ", след което премина към „Продължаваме промяната“.

За предстоящите избори на 2 април Георгиев се противопостави на решението на коалицията да издигне отново Деница Симеонова като водач във Враца.

„Оказа се, че историята има по-ранно начало. Когато идва служебното правителство през 2021 година, Деница Симеонова става началник на кабинета на министъра на финансите Асен Василев. Това е важна позиция. През това време върви процедура по кандидатстване и одобрение на бившата нейна фирма, която е на сестра ѝ. Фондът на фондовете тогава е бил под подчинението на министъра на финансите“, добави Георгиев.

„Деница е известна с това, че кръсти Кирил Петков „Просто Киро“. Второто, с което е известна, е това нейно финансиране. Водачът на листата е човек, който трябва да покаже качества. Няма как този път да застана зад нея, защото за мен, тя е символ на корупцията“, подчерта той.

„Разговорът с Кирил Петков беше доста отчайващ. Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко“, посочи той

„В ПП се случиха неща, с които не бях съгласен. Аз се надявах, че така ще се развият нещата, защото не виждах как ще продължа в „Промяната“. Не ми харесва театър за пред хората“, каза още Георги Георгиев.

„Сега е време за осмисляне и време за почивка“, заключи той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com