Голям скандал в Пловдив! Бойкот на сесията за панаира

Ето кои съветници не дойдоха

Голям скандал в Пловдив! Бойкот на сесията за панаира | StandartNews.com

Без кворум започна заседанието на Общинския съвет, на което трябва да бъде разгледано предложението за "Пълдин туринвест", внесено от 20 съветници по повод акциите на община Варна в дружеството.

Председателят Александър Държиков прекъсна заседанието, за да изчака съветниците да се съберат. Групата от ГЕРБ отсъства, както и групата на БСП но кметът Здравко Димитров е тук, съобщава "Марица".

На сесията присъстват също така депутатите от "Демократична България" Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Йордан Иванов, както и група протестиращи за запазването на дела на община Пловдив в "Пълдин туринвест".

Тежката артилерия на ДБ пристига в Пловдив заради панаира и Гергов

Христо Иванов заяви, че ще търси отговорност от Бойко Борисов за това, че ГЕРБ-Пловдив иска да подари Панаира на Георги Гергов. Според Иванов отсъствието на съветниците от сесията показва руското влияние и корупцията, обединени в един съюз.

Нова извънредна сесия поиска Веселина Александрова от "Демократична България", след като и при повторното преброяване нямаше кворум.

Няма кворум! Свикват нова сесия за Панаира

Съветничката прикани колегите в залата да си сложат имената в подписката за ново заседание на 9 януари. На същата дата е насрочено Общото събрание на акционерите за увеличение на капитала на “Пълдин туринвест” чрез апорт на акциите на община Варна.

Няма кворум! Свикват нова сесия за Панаира

В залата са съветниците от ДБ, "Съюз за Пловдив", "Кауза България", Слави Георгиев, ВМРО, Георги Величков от "Ние, гражданите".

Няма кворум! Свикват нова сесия за Панаира

Нито един съветник от ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не дойде на сесията и след изчакването.  Градският лидер на БСП Иван Петков - бебето, който е и народен представител, от първата минута е в залата, за да подчертае, че позицията на неговата партия за Панаира е абсолютно противоположна на тази на Автентичната БСП.

Александър Държиков е единственият съветник от ГЕРБ, тъй като е председател.

Няма кворум! Свикват нова сесия за Панаира

Кметът Здравко Димитров напомни, че и неговото предложение беше против увеличението на капитала на “Пълдин туринвест” и че е обжалвал решението в съда.

Няма кворум! Свикват нова сесия за Панаира

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай